En nybörjarguide: Förbättra ditt grepp med Lifting Straps

En nybörjarguide: Förbättra ditt grepp med Lifting Straps

Som nybörjare inom styrketräning kan det vara överväldigande att försöka ta sig an tyngre lyft och börja bygga upp styrka. Här kommer lifting straps, eller lyftremmar/dragremmar, in i bilden som ett användbart hjälpmedel. Läs vidare så ska vi förklara vad lifting straps är, vad du bör tänka på som nybörjare och om  Gripstars lifting straps kan vara ett bra alternativ för just dig.

Så, först och främst, vad är lifting straps?

Lifting straps är remmar som vanligtvis tillverkas av slitstarkt tyg eller läder och används för att förbättra greppet vid tunga lyft. Dessa remmar är utformade för att lindas runt stången eller hantlarna och sedan fästas runt handflatan för att ge ett säkert och stabilt grepp. Genom att använda lifting straps kan du fokusera mer på muskelgrupperna du tränar och minska risken för att ditt grepp ska ge vika.

Gripstars speciella silikongummikrokar med förformad vävförstärkning ger dig ett snabbt och stadigt grepp på skivstångar, hantlar och handtag på maskiner. Gripstars lifting straps minskar belastningen på underarmarna vid tunga lyft och fungerar också utmärkt vid pressövningar. Gummikrokarnas höga friktion ger en effektiv låsning och skyddar händerna samtidigt.

Vad ska man tänka på som nybörjare?

  1. Lära sig korrekt teknik: Innan du börjar använda lifting straps är det viktigt att du behärskar grundläggande lyftteknik. Att använda lifting straps kommer inte att kompensera för bristande teknik, så se till att få rätt instruktioner eller coachning, speciellt i början, för att undvika skador.

  2. Använd lifting straps vid behov: Att använda sig av lifting straps kan vara till stor hjälp när du når en punkt där din greppstyrka blir begränsande och hindrar dig från att lyfta tyngre vikter eller utföra fler repetitioner. Använd dem som ett komplement till din träning, inte som en permanent lösning.

  3. Var medveten om överanvändning: Att använda lifting straps för varje lyft kan begränsa utvecklingen av din greppstyrka på lång sikt. Se till att variera din träning och glöm inte att ibland inkludera övningar utan lifting straps för att fortsätta bygga upp ditt grepp.

Gripstars lifting straps är ett bra val av lyftremmar. Våra straps är utformade för att vara bekväma och hållbara. Genom att använda Gripstars lifting straps kan du få ett säkert grepp och öka din lyftkapacitet.

Lifting straps kan vara en användbar resurs för nybörjare inom styrketräning som vill förbättra sitt grepp och ta sina lyft till nästa nivå. Kom ihåg att lära dig korrekt teknik, använda lifting straps vid behov och undvika överanvändning. Välkommen att kontakta oss på Gripstars om du har andra frågor eller funderingar. 

Handla dina Grips här


You may also like